Veli Akademileri Projesi
Okulumuzda Veli Akademi Eğitim Merkezi
Açı Eğitim Kurumları Eğitim Danışmanları Tülay YAŞAR ve Atakan GÜNEŞ tarafından velilerimize ve öğrencilerimize “Aile İçi İlişkiler ve Okul Başarısında Ailenin Rolü” semineri verildi.
Çocuklarımızın başarılı olabilmesini elbette her ebeveyn ister. Ancak tek başına bunu çocuktan beklemek doğru olmayacağı gibi, ebeveynlere de düşen bazı sorumluluklar vardır.
Okul başarısında aile rolünün oldukça büyük olduğunun farkındayız.
Başarıyı bir pasta gibi düşünecek olursak bu pastanın her bir dilimi başarıya katkıda bulunmaktadır. Aile, öğretmen, öğrenme ortamı ve kaynakları, arkadaşlar, çocuğun potansiyeli ve performansı, motivasyon pastanın önemli dilimleridir. Ancak bu dağılımda en büyük dilim ailenindir. Bu nedenler eğitim sürecinde ailelerimiz velilerimiz ile birlikte hareket etmek başarımızın temelini oluşturmaktadır.
Mutlu, bilinçli, farkındalıklı, ilgili aileler çocuğun başarısında olumlu rol oynamaktadır. Evde huzurlu ve mutlu olan çocuk daha az duygusal yük taşımakta ve enerjisini daha fazla derslerine ayırabilmektedir. Koşulsuz sevgiyle büyüyen, hoşgörü ve demokrasi içerisinde yetiştirilen çocuğun benlik değeri ve özgüveni yüksektir.
Aile İçi İlişkiler ve Okul Başarısında Ailenin Rolü
• Aile içerisindeki sağlıklı iletişimin çocuğun gelişimine katkıları nelerdir? • Aile içi iletişim sorunları nasıl çözülür? • Aile İçi İletişim Becerilerini Geliştirme “Biz Bir Aileyiz”
Okul Başarısında Ailenin Rolü • Çocuğun akademik başarısına etki eden faktörler arasında ailenin yeri ve önemi nedir? • Sınav sürecinde ebeveyn tutumları nasıl olmalı? • Okul Başarısında Ailenin Rolü “Sınav Döneminde Ebeveyn Olmak”
Çocuğun eğitim hayatıyla yakından ilgilenen, başarıları kadar başarısızlıklarına da olumlu yaklaşan ailelerin çocukları daha başarılıdır.
Okul Başarısında Ailenin Rolü Nasıl Olmalı?
Okul başarısında ailenin rolü doğru ebeveyn tutumlarını benimsemekten, okul ile iş birliği içerisinde olmaktan ve çocukla maddi ve manevi ilgilenmekten geçmektedir. Çocuğunun ilgi, beceri alanlarını bilen, gelişimini destekleyen, hedef belirlemesine rehberlik eden ailelerin çocukları daha başarılıdır.
Kaynak: Md. Yrd. Veysel CAN