Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var

Proje kapsamında okulumuz 15 yetime kardeş olmuştur.

11.01.2016 2134

Proje Hakkında

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyası çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Bu proje; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, barınma, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemizdeki ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin katkı sağlamasını; böylece dünyada iyiliğin yayılmasını hedeflemektedir.

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasına katılan sınıflarımız/okullarımız, destekledikleri yetim kardeşlerine her ay 100 TL gönderecektir. Her sınıf/okul, desteklediği yetim kardeşine ait bilgilere (çocuğun ismi, fotoğrafı, ülkesi, doğum tarihi, babasının vefat tarihi, annesinin sağ olup olmadığı, kardeş sayısı) sahip olacaktır. Yardımlar en az bir yıl (12 ay) olmak üzere düzenli olarak devam edecektir.

 Kampanya Nasıl Yürüyor?

1. Her sınıf/okul en az bir yıl, bir veya birden fazla yetimi desteklemeye karar verdikten sonra http://yetim.ihh.org.tr/ adresinden Yetim Sponsorluk Başvuru Formu doldurur veya 0212 631 21 21 numaralı telefondan İHH Yetim Koordinatörlüğü ile irtibata geçer. Sınıf/okul destekleyeceği yetimin ülkesini İHH'nın Yetim Sponsorluk Destek Sistemi kapsamındaki 54 ülke ve bölgeden birini seçerek kendisi tayin edebilir.

2. Öğrenciler her ay 100 TL toplayarak İHH'nın posta çeki hesabından, banka hesap numaralarından veya vakıf merkezine gelerek elden bağışta bulunur.

3. Sponsorluk başlatıldıktan sonra okul/sınıf ile eşleştirilen yetimin/yetimlerin ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içeren "Yetim Özet Bilgi Formu" posta veya e-posta yoluyla sınıfa/okula gönderilir.

4. Öğrenciler isterlerse yetim kardeşlerine mektup yazabilir ve destek verdikleri yetim kardeşlerinden mektup alabilir.

5. Bir yılın sonunda dileyen sınıflar sponsorluklarına aynı yetim kardeşleri ile devam edebilirler.

Sınıflar Kampanyaya Nasıl Dâhil Olacaklar?

•Her sınıf, okul idarecilerinin bilgisi dâhilinde öğretmenleriyle birlikte "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasına katılım kararı aldıktan sonra öğretmenleri aracılığıyla İHH'ya yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunur. 

• Standart başvuru sürecindeki gibi Yetim Sponsorluk Formu elden veya online olarak doldurulur. Elden doldurulan formlar 0212 6217051 numaralı faksa ya da Büyük Karaman Cad. Taylasan Sok. No: 3 PK: 34230 Fatih/İstanbul adresine posta ile gönderilir.

• Sınıf içerisinde ilk 100 TL'lik bağış toplanır.

• Toplanan bağış İHH İnsani Yardım Vakfı'nın posta çeki hesabına veya banka hesaplarına "YETİM SPONSORLUK BAĞIŞIDIR" kaydı düşülerek ilgili öğretmen veya öğrenci adı ile yatırılır.

• Yapılan ilk bağışın akabinde ilgili sınıf/okul, yetim kardeşlerinin vesikalık fotoğraflarının bulunduğu, hangi ülkede ikamet ettiği ve kaç kardeşinin olduğu gibi bilgilerini içeren Yetim Özet Bilgi Formu ile periyodik olarak bilgilendirilir. Yetim Özet Bilgi Formu ile birlikte kitapçık, broşür, animasyon filmleri, kumbara, tanıtım CD'si, çocuk dergileri vd. ürünleri içeren kampanya tanıtım kiti de okul adresine ilgili sınıf adına gönderilir.