Veli Toplantımıza Davetlisiniz

Veli Toplantımıza Davetlisiniz

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Veli Toplantısı 

 

️Tarih: 21 NİSAN 2024

 

️Yer: Okulumuz Sınıfları 

 

⏰ Saat: 

7. Ve 8. Sınıflar 13.00-15.00

5. Ve 6. Sınıflar 15.00-17.00

 

saatleri arasında yapılacaktır. 

 

20.04.2024 54

Toplantılar tüm ders öğretmenleri ile yapılmaktadır. 

 

Şehit Anıl Kaan Aybek Ortaokulu eğitim atmosferinin temel ilkelerinden biri de, eğitim-öğretim sürecinde velilere de önemli roller verilmesidir. 

 

Bu bağlamda veliler;

 

Velilerimizin bilgilenmesi, sorularına cevap alabilmesi,  fikir ve önerilerini öğretmenlere iletebilmeleri için, hafta içi her gün yöneticilerle ve öğretmenlerle görüşme imkanları olduğu gibi veli toplantılarına katılmaları da önem arzetmektedir. 

 

 

*      Öğretmen ve velilerin ortak hedefi, öğrenciyi daha iyi eğitmektir. Bu nedenle eğitim-öğretim anlayışı konusunda birliktelik sağlanmasına önem verilir.

 

 

*      Veli toplantıları, okul – aile işbirliğinin oluşmasını ve gelişmesini sağlayacak en önemli organizasyonlardır. Öğretim yılı başında, gerçekleştirilen veli toplantısının temel hedefi, öğretmen ve velilerimizin tanışması,  hedeflerimiz, ölçme-değerlendirme yaklaşımımız ve uygulamalarımız ile ilgili velilerimizin bilgilendirilmesidir.

 

 

Veli Toplantısına Katılmanız Neden Önemli?

Veli toplantılarına düzenli katılımınız her şeyden önce ilgili bir veli olduğunuzu gösterir. Veli toplantısına katılımınız sınıf öğretmeninizi de önemsediğinizi gösteren bir işarettir. Sınıfta olan biten ve merak ettiğiniz ne varsa öğrenmeniz ve en önemlisi doğru kanal olan öğretmen tarafından öğrenmeniz için bir fırsattır. Ayrıca veliler tarafından alınan kararlarda söz hakkınızın olmasını sağlar. Unutmayalım ki başarılı bir okul yaşantısının temelinde güçlü ve sağlıklı bir okul-veli-öğretmen iletişimi yatmaktadır.

Kaynak: Md. Yrd. Veysel CAN