SEÇMELİ DERSİMİ SEÇİYORUM

SEÇMELİ DERSİMİ SEÇİYORUM

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında okutulacak olan seçmeli derslerin belirlenmesi amacı ile SEÇMELİ DERS TERCİH FORMLARI hazırlanmış olup 12 ŞUBAT 2024 PAZARTESİ Saat 08.30’a kadar doldurulması gerekmektedir. 

Dersler, zorunlu dersler ve seçmeli dersler olarak sınıflandırılır. Zorunlu dersler, programının gereksinimlerini karşılamak için çalışman gereken derslerdir. Seçmeli dersler, seçebileceğin derslerdir, ilgi alanlarını keşfetmene ve sevdiğin bir dersi öğrenirken aynı zamanda eğlenmene yardımcı olur. Daha genel bir anlatımla bu dersler, genellikle bir veya daha fazla ders seçmenin zorunlu olduğu bir dizi seçenek içerisinden seçilecek dersleri ifade eder.

Zorunlu müfredatın dışında kalan, genel eğitim gereksinimini karşılayan aynı zamanda not ortalamasını da etkileyen kendi iradenle seçebileceğin bu dersleri; kesinlikle gereksiz görmemelisin. Çünkü sana, hedeflediğin kariyer becerilerini geliştirme fırsatı verebilirler. Burada her şey, kişisel hedeflerin, tutkuların ve ne yapmak istediğine bağlıdır.

08.02.2024 3417

BU FORMU SADECE ŞUAN 5. SINIFTA OKUYAN ÖĞRENCİLER DOLDURACAKTIR: TIKLAYINIZ.


BU FORMU SADECE ŞUAN 6. SINIFTA OKUYAN ÖĞRENCİLER DOLDURACAKTIR: TIKLAYINIZ.


BU FORMU SADECE ŞUAN 7. SINIFTA OKUYAN ÖĞRENCİLER DOLDURACAKTIR: TIKLAYINIZ.

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ders seçimine ilişkin iş ve işlemler Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda yürütülmektedir.

Uygulamada birliğin sağlanması açısından aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okunacak seçmeli derslerin belirlenmesiyle ilgili olarak;

Okul yönetimlerince seçmeli dersler; okulun fiziki imkanları, mevcut öğretmen durumu, derslerin program içerikleri, zorunlu derslerin ve öğrencilerin kişisel gelişiminin desteklenmesi, eğitim politikalarımızın gelecek vizyonu ve Kanunun; öğrencilerimizi milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan fertler olarak yetiştirme amaçları da dikkate alınarak belirlenecek ve bu talepler Seçilen derslerde öğrencilerin ders 2024-2025 ders yılında uygulanacaktır. 

Her sınıf, bir üst sınıfa geçtiğinde sınıflardaki öğrenciler dağılmadan aynı sınıf içinde seçmeli dersleri alacaklar. Buradaki amaç okulun fiziki imkanlarının göz önünde bulundurularak sınıfın dağılmaması ve sınıf kontrolünün/düzeninin her zaman sağlanmasıdır. Bu nedenle bir sınıfta en çok tercih edilen ilk üç ders, seçmeli dersler yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca belirlenecek olup seçmeli dersler aynı derslikte okutulacaktır. 

Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin seçmeli dersleri okul yönetimince belirlenecektir.

 

SEÇMELİ DERS DETAYLI BİLGİLENDİRME İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: Md. Yrd. Veysel CAN