Önce Sağlık Önce Güvenlik

Önce Sağlık Önce Güvenlik

15.11.2023 223

Ara Tatilde Okulumuzda Bakım ve Onarım İşleri 

 

Okulumuzda çatı, pencere, elektrik, boya işlemleri yapılarak yeni eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklar yapıldı.

 

 

Ara tatilde okulumuzda Kurum Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili sorun yaratan bölümlerinde tadilat yapılarak oluşabilecek yeni problemlerin önüne geçildi. 

 

Özellikle elektrik su gibi alt yapı sorunları giderildi. Tüm ışıklar prizler ve elektrik aksamları kontrolden geçirilip eksiklikleri giderildi. Okul binamızında yer alan tıkanmış yağmur oluğu ve eskimiş mazgallar değiştirilerek olası su baskını ve benzeri kazaların ve yaralanmaların önüne geçildi.

 

Drenaj Kapsül Sistemi yenilendi ve sistem bakımı yapıldı. Böylece atık su sistemi tekrar devreye alındı. 

 

 

Okulumuzun muhtelif kısımlarında bakım ve onarım gerektiren tadilat işleri yapıldı. 

 

Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği esasları çerçevesinde okulumuzun sınıflarındaki elektirk tesisatları kontrol edilip eksiklikler tamamlandı. 

 

Okulun fiziki şartlarını iyileştirebilmek amacıyla tamirat ve tadilat işlerine yoğunluk verildi. 

 

Okul Müdürümüz Hüseyin AL, öğrencilerin daha kaliteli bir ortamda eğitim görmeleri için okuldaki eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını ve okulun tüm personelleri ile kolları sıvadıklarını belirti. 

Okul Müdürümüz Sayın Al, hizmetli personeller ile okulun kapısından penceresine, tabanından tavanına kadar her yerin elden geçirildiğini ve bir haftalık kısa bir sürede okuldaki tüm eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını ifade ederken yine İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında tüm sınıfların pençelerine kilit sisteminin ara tatilde uygulanacağını belirtti. 

 

Bir yandan öğrencilerini geleceğe hazırlayan okulumuz bir yandan da tüm fiziksel alt yapı eksikliklerini tamamlamaya çalışmaktadır. 

 

Amacımız öğrencilerimize güvenli ve sağlıklı bir bir ortam oluşturmak. 

Kaynak: Md. Yrd. Veysel CAN