Dilimizin Zenginlikleri Sergisi

Dilimizin Zenginlikleri Sergisi

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

 

"Sözlük Özgürlüktür"

 

Okulumuz Türkçe Öğretmenleri Filiz ÖZCAN,

Merve YILDIZ, Hacı KABAK, 

Nurhan GEDİK öncülüğünde yapılan “Yaşayan Deyimler ve Atasözlerimiz ile Kitaplardan Yansıyanlar Sergisi” açılışı okulumuzda gerçekleştirildi. 

07.03.2024 51

Sergi açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Fatih Mustafa TOPSAKAL tarafından yapıldı. 

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir proje olduğuna değinen Sayın Fatih Mustafa TOPSAKAL, Dilimizin Zenginlikleri Projesinin söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını sağladığını ve düşünce dünyasını geliştirdiğini ifade etti. İlçe 

 

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fatih Mustafa TOPSAKAL daha sonra öğretmenler odasında okulumuzun değerli öğretmenleri ile kısa bir toplantı yaparak geçmişten günümüze okulumuzdaki çalışmaları değerlendirip gerçekleştirilmesi planlanan hedeflerin önemi üzerinde durarak bu güzel ve anlamlı sergide emeği geçen öğretmenleri tebrik etti. 

 

 

Okul Müdürümüz Sayın Hüseyin AL da, bu projenin en önemli amaçlarına değinerek, proje ile öğrencilerimizin kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasının, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasının ve düşünce dünyasının geliştirilmesinin önemini vurguladı. 

 

 

Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin aşağıdaki kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir.

 

 

Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir.

 

Kaynak: Md. Yrd. Veysel CAN