ÇÖK KAPAN HAYATA TUTUN

ÇÖK KAPAN HAYATA TUTUN

Okulumuzda “Deprem Tatbikatı” gerçekleştirildi.

07.03.2024 47

 

Öğretmenlerimiz, öğrencileri ve personellerimizin olası bir deprem anında doğru adımlar atmaları amacıyla uygulamalı eğitim programı düzenlendi. 

 

Tatbikatta derslikler ve okul planlı bir şekilde boşaltılarak toplanma alanına kısa zamanda ulaşılması sağlandı.

 

Depremin gündemde olduğu bu günlerde anaokulumuzdan ortaokulumuza kadar tüm öğrencileri kapsayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. 

 

Okulumuz sunduğu nitelikli eğitimin yanı sıra öğrencilerini doğal afetler gibi özel durumlara da hazırlıyor. Nefes kesen bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 

 

Tatbikatın öncesinde okulumuz öğretmenleri tarafından anaokulundan ortaokula tüm sınıflarda deprem hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 

OKULUMUZUN ACİL DURUM EYLEM PLANI HAZIR

 

Depremin ne olduğu ve nasıl oluştuğunun bilimsel olarak öğrencilere aktarıldığı eğitimde, deprem öncesinde alınabilecek tedbirler ile deprem anında ilk yapılması gerekenlerin de üzerinde duruldu.

 

 

Öğrencilere kurumun, depreme okulda yakalanılması durumunda yapılması gerekenleri, okulun bilinçli ve en hızlı şekilde nasıl tahliye edileceği, toplanma alanları ve toplanma şeklini içeren acil durum eylem planı aktarıldı.

 

Bilgilendirmelerin ardından öğrencilerle, herhangi bir gün ve saatte deprem tatbikatı yapılacağı ve anlatılanların uygulamalı olarak tatbik edileceği paylaşılarak siren sesine hazır olmaları istendi.

 

REKOR TAHLİYE

 

Sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte okulun tüm öğretmen ve öğrencileri, eğitim sırasında öğretilen “çök-kapan-tutun” yöntemiyle kendilerini sınıf içerisinde güvene aldı.

Depremin durduğu komutu ile eş zamanlı olarak tahliyenin başladığı okulumuzda anaokulu 1 dakika içinde ortaokul ise 2 dakika 44 saniye gibi rekor bir sürede tamamen boşaltıldı ve öğretmenler ile öğrenciler toplanma alanına sorunsuz ulaştırıldı. 

 

Türkiye’nin deprem kuşağında bulunması sebebiyle düzenli olarak deprem tatbikatları gerçekleştirilecektir. 

Kaynak: Md. Yrd. Veysel CAN