AYBEKTV DİJİTAL PANO

AYBEKTV DİJİTAL PANO

Okulunuzun dijital panosu AYBEKTV

 

Okulumuzdaki televizyon ekranlarından; eğitsel videolar, belgeseller, ders programı, nöbet çizelgesi, yarışmalar gibi bilgi, duyuru ve etkinliklerimizin yazı, galeri veya video formatında; öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmen ve tüm personelimize AYBEKTV ile ulaştırılmasını sağlayan eğitsel dijital projedir. 

27.02.2024 78

 

AybekTV, kurumumuzda öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve personele duyuru, bilgi ve etkinliklerin izletebileceğimiz ve sadece onların ulaşabilecekleri “kapalı devre” özel kanaldır. 

AybekTV sadece okulumuzun değil, kendi hedef kitlesine bilgi, duyuru ve tanıtımlarını yazılı, görsel ve işitsel mesajlarını etkili ve kolayca ulaştırmak isteyen her öğrencimizin özel kanal platformdur.

 

Dijital video kullanma, farklı tipte öğrenciler için gayet faydalı olduğu kanıtlanan ve çokça araştırılan bir konudur. Ücretsiz ve yüksek kaliteli videoların nispeten son zamanlarda erişilebilir olmasıyla birlikte videolar, harmanlanmış öğrenme ortamlarına müthiş bir katkı da sağlıyor. Öğrenciler, ebeveynler ve öğretmenler, yani herkes videoların öğretim aracı olarak kullanılmasının etkili olduğundan hemfikir.

 

Eğitmenler, video destekli öğretimi onlarca yıldır kullanıyor. Fakat, videolar genelde destekleyici öğretimle bağdaştırılır. Günümüzün dijital sınıflarında, video kesinlikle yeni bir kavram değil. Bu süre boyunca yapılan araştırmalar, video kullanımının olumlu faydalarını tutarlı bir şekilde göstermiştir. Kanıta dayalı bulgular, sınıfta video kullanımının:

  • Düşünme ve problem çözmeyi kolaylaştırdığını
  • Tam öğrenmeye yardımcı olduğunu
  • Öğrencilere ilham kaynağı olduğunu ve eğitimin içine çektiğini
  • Öğrenci özerkliğini geliştirmede yardımcı olduğunu
  • Otantik öğrenme fırsatı sunduğunu göstermiştir.
  • Videonun ilham verme ve etkileşim kurma gücü, ilgi artırımının ötesine geçiyor. Videoların motivasyonu artırdığı ve öğrencilerin notlarını yükselttiği gösterilmiştir. Bu bulgular arasında dikkate değer olanlar:

 

Okulumuzun daimi çalışanlarından İbrahim Bey tüm televizyonlarımızın kontrollerini ve bakımlarını yapıp projenin hayata geçirilmesini sağlamıştır. Kendisine de bu arada teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Kaynak: Md. Yrd. Veysel CAN