Anaokulumuzda Yerli Malı Haftası Kutlandı

Anaokulumuzda Yerli Malı Haftası Kutlandı

“Ülkemizin Değerlerini Geleceğimize Emanet Ediyoruz”

 

Okulumuz bünyesinde eğitim veren anasınıflarında yerli malının önemi, Yerli Malı Haftasında vurgulandı. 

19.12.2023 117

Tüm okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, Yerli Malları Haftası; olarak da bilinen “Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası”;na hak ettiği önemi ve Yerli mallarının üretimini desteklemek ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, öğrencilerde yerli malı bilinci oluşturmaya yönelik etkinlikler yapıldı. 

 

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında anasınıfı öğrencileri, evlerinden getirdikleri birbirinden güzel yiyecekleri arkadaşları ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar. Beslenmenin, tutumlu olmanın, paylaşmanın, Türk mallarını kullanmanın önemini anasınıfı öğretmenlerinin rehberliğinde yaptıkları etkinliklerle öğrenen minikler, yapılan etkinliklerle aralarındaki kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdiler.

 

Yerli malı haftasıyla beraber okulumuzda bilinçli tüketim, tutumluluk ve yerli mallarımız üzerinde farkındalık yaratmak amaçlı gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde tüm anasınıfı öğrencilerimiz günün anlam ve önemini belirten birbirinden güzel kostümlerle çok eğlenceli ve lezzet dolu bir gün geçirdiler.

 

Ülkemize özgü ürünlerle birlikte yurdumuzun çeşitli bölgelerindeki yerli ürünlerin de neler olduğunu öğrenip sunan öğrencilerimiz bir ya dan da şarkılar okuyup yerli malı üretimi/tüketimi konusunda farkındalık oluşturdular. 

 

Meyve kostümleri tasarlayıp meyvelerin yurdumuzda nerede, hangi mevsimde yetiştiği gibi özelliklerini hem arkadaşları hem de etkinlik katılımcıları ile paylaştılar.

 

 

Etkinlikte velilerimizden gelen türk mutfağından çeşitli yiyecekleri tattık. Tüm değerli velilerimize ve bu günü organize eden anasınıfı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kaynak: Md. Yrd. Veysel Can