Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında okulumuz mezunlarından Ata Diş Kliniği Diş Hekimi Şeyda ÇATAN okulumuzu ziyaret edip Diş Ağız ve Diş Sağlığı konulu seminer verdikten sonra öğrencilerimizin Diş Sağlığı Kontrollerini gerçekleştirdi. Diş Hekimi Şeyda ÇATAN ve değerli asistanları Sena ÜSTÜNDAĞ ve Duygu KARTEPE’ye de teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

14.12.2023 109

Besinlerin parçalanması ile mideye gönderilmesi işlemini dişler yaptığından dişlerin eksik, sağlıksız, hastalıklı ya da çürük olmasının sindirim durumunu sekteye uğrattığına değinen Şeyda ÇATAN; öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ile ilgili sunumlarda bulundu. Doğru diş fırçalama tekniklerini maket ile uygulamalı olarak paylaştı. Öğrencilerimizin sorularının yanıtlanmasının ardından öğrencilerimizin diş sağlığını kontrol edip Diş Sağlığı Kontrol Formunu öğrencilere iletti. Kontroller sonrası öğrencilerimize diş fırçaları hediye edildi. 

 

 

Aynı zamanda okulumuz mezunlarından ve şuan Atlas Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü öğrencisi Sema Nur UZUNAY da aramızdaydı. 

 

Sema Nur UZUNAY, Diş Hekimliği ile ilgili bilgiler verdi. İnsanların diş, dişeti ve ağız içinin ilgili kısımlarıyla ilgili hastalıkların ve problemlerin teşhis ve tedavisini ele aldıklarını belirtti. Diş doktoru olarak, hastanın diş ve dişetlerini, ağız içi sağlığını etkileyen beslenme biçimleri konusunda da öğrencilerimize bilgiler verdi. 

 

Yine okulumuz mezunlarından ve şuan Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Bölümü öğrencisi Sudenaz GÜNDOĞAN da öğrencilerimizle aynı programda buluştu. Eczacı olarak, ilaç etken maddesinin tasarımı, sentezlenmesi, ilaç şekline getirilmesi, hastaya sunulması, etkililiği, güvenliliği ve bunların takibinden sorumlu olduklarını belirterek hekim ile hasta arasındaki iletişimi sağlayan çok önemli bir hizmet alanında eğitim aldığını belirtti. Öğrencilere Eczacılık Mesleği üzerine bilgiler verdi. 

 

 

 

 

Kaynak: Md. Yrd. Veysel CAN