24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuz konferans salonunda düzenlenen bir programla kutlandı. 

24.11.2023 249

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Sırasıyla öğrencilerin şiirleri, slayt gösterisi, tiyatro, orotoryo ve öğretmenler tarafından hazırlanan koro çalışması sunuldu. 

 

 

Okul Müdürümüz Sayın Hüseyin AL yaptığı konuşmada “Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkemiz geleceğini emanet ettiğimiz; yürekleri sevgi, şefkat dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi. 

 

 

Okulumuzda uzun yıllardır çalışmalarıyla yer alan Fen Bilimleri Öğretmeni Neval ZENGİN yaptığı konuşmada: Öğretmenlerimizin kutsal görev bilinciyle ülkemizin en değerli hazinesi olan “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek” için sevgi ve azimle çalıştıklarını ifade etti.

 

Okulumuz Müzik Öğretmeni Dilan KAN’ın harika sesinin Müzik Öğretmeni Kaan Uğur AYDOĞDU’nun gitar ve akordeonla buluşması ile şehit öğretmenler anısına duygu dolu şarkıları seslendirildi ve yine okulumuz korosu da şarkıları ile güne anlam kattılar. 

 

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Derya SARBAN’ın öncülüğünde öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro ile eğlence dolu anlar yaşandı. Okulumuzdaki eğlence dolu anılarımızı tazelendiren tiyatro ekibi ayakta alkışlandı. 

 

Okulumuzda görevli öğretmenlerin yakınlarına ulaşan ve hayattaki tek servetin aile olduğuna inanan Matematik Öğretmenleri Hayat TOPRAK ve Cankat MALÇOK; aileler ile hazırladıkları videolarla öğretmenlerimizin duygu dolu anlar yaşamasını sağladılar. . 

 

Türkçe Öğretmenimiz Zeynep BULUT öncülüğünde “Öğretmen ve Öğretmen Sevgisi” temalı koro ve solo seslerle orotoryo sunumu yapıldı. İzleyener tarafından büyük beğeni toplayan oratoryo'da öğrenciler öğretmenlerine olan sevgisini anlattı.

 

Zaman çabuk geçse de geriye kalan hatıraların öneminin farkında olan Özel Eğitim Öğretmenlerimiz Kübra Gülcemal AKBAŞ, Tuğba ACAR ve Fatmagül SÜMBÜLLÜ tarafından hazırlanan İyiki Öğretmenim Köşesi’nde öğretmenlerimiz hatıra fotoğrafları çekildi. 

 

Eğitimi öğretimi yaprakları, dalları, gövdesi ve kökleri ile tutarak başarılara imza atan öğretmenlerimizin fotoğraflarını “Seninle Her Mevsim Bahar Ağacı” ile biraraya getiren Sosyal Bilgiler Öğretmeni Servet BAŞTÜRK ve Beden Eğitimi Öğretmeni İsmail ÖZTÜRK’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

 

Okulumuz öğretmenlerinin birbirinden değerli katkıları ile ilçemizin en köklü eğitim kurumları arasında yer almanın ve ilkleri başarmanın gururuyla eğitim yolculuğunda kararlı adımlarla ilerlemesinde büyük destekleri olan Okul Aile Birliğimizin çalışmaları ile öğretmenlerimize ikramlarda bulunuldu. Okul Aile Birliğine de teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

 

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutlarız.

Kaynak: Md. Yrd. Veysel CAN