10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı

Okulumuzda "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı" Düzenlendi

10.11.2023 285

Okulumuzda "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı" düzenlendi.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu. Atatürk her yıl 10 Kasım'da büyük bir minnetle ve saygıyla anılıyor.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda anma programı düzenlendi.

 

Ulu Önder Atatürk' ün ebediyete intikal saati olan 09.05’ te ilçe genelinde çalınan sirenler eşliğinde  Okulumuz Müzik Öğretmeni Dilan KAN yönetiminde iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunması ile okulumuzda bayraklar yarıya indirildi.

 

Okulumuz konferans salonunda Türkçe Öğretmenleri Merve YILDIZ ve Filiz ÖZCAN  tarafından hazırlanan anma programına geçildi.

 

Okulumuz Fen Bilgisi Öğretmeni Emel HAMAMI günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle andığımızı” belirtti. 

 

 Okulumuz Müzik Öğretmeni Uğur Kaan AYDOĞDU’nun piyano eşliğindeki yönetiminde, 10 Kasım temalı şarkılardan oluşan müzik dinletisi ile duygu dolu anlar yaşatıldı. 

 

Özel Eğitim Öğretmenlerimiz Kübra AKBAŞ, Fatma SÜMBÜLLÜ ve öğrencileri  “Nasıl Söylerim Öldüğünü” gösterisiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, cesur ve unutulmaz önderi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla yöneten komutanı olarak değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimlerle de dahi bir devlet adamı olarak kalbimizde sonsuza dek varolduğunu hissettirdiler. 

 

 Okulumuz öğrencilerinden Egemen Bartu "10 Kasım, Atatürk'ü Anma Günü, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olduğunu ve büyük önderi minnetle andığımızı, onun izinde yürümeye devam ettiğimizi belirten “Gidiyor” şiiriyle duygularımıza tercüman oldu. 

 

 Türkçe Öğretmenlerimiz Merve YILDIZ ve Filiz ÖZCAN hazırlığında öğrencilerimizle birlikte “Sonsuz” oratoryosunda görsellik içeren müziklerle de desteklenen bir gösteri oldu. 

 

Yaşamının büyük kısmında, milletinin ve vatanın bağımsızlığı, mutluluğu için yılmadan çalışan ve girdiği her mücadeleden zaferle çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere Okul Müdürümüz Hüseyin AL teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Okul